Att klä sina anställda och sin personal i profilkläder är ett givet element i de flesta företag. Men att göra det på rätt och sätt och samtidigt stärka ert varumärke är inte alltid det lättaste. Hur går man tillväga?

Det är lätt hänt att man surfar in på en hemsida och väljer de billigaste kläderna och märker dem med tryck i passande positioner samt beställer hem i ett antal olika storlekar så att majoriteten av er personal eventuellt ska få en storlek som passar. Efter några veckor kommer en leverans med varor som håller det dem lovar, de är billiga och de är märkta med er logo. Förhoppningsvis passar storlekarna er personal skapligt och inte allt för många får arbeta dag in och dag ut med kläder som antingen sitter för tight eller för löst.

Helt okej, eller? Nej, det lämnar inget bra intryck om er personal besöker era kunder eller interagerar med dem i kläder som ser billiga ut och ha oinspirerande design. Om de dessutom sitter dåligt är det dåliga intrycket fullbordat, vem vill göra affärer med ett företag som inte ens kan ta sig tid att beställa ordentliga profilkläder till sin egen personal?

För att göra det rätt är det en del saker man bör tänka på, det är inte krångligare eller nödvändigtvis dyrare att beställa bra profilkläder, men man bör ha dessa saker i bakhuvudet!

  1. Utgå från er grafiska profil när ni väljer plagg, enklast är att gå in på en välsorterad hemsida, till exempel tsreklam.se, och där surfa runt i den kategori av kläder ni önskar för att hitta ett märke med profilkläder som ni tycker passar er stil och grafiska profil bra. Välj snygga kläder, de behöver inte alltid kosta mer, och gör det det så kanske det är värt den extra 50 lappen per t-shirt eller tröja för att er personal ska kunna representera ert företag på ett riktigt snyggt sätt, eller hur?
  2. När ni väl valt plagg, beställ prover så att er personal kan testa olika storlekar! Om kläderna sitter dåligt, vare sig det är för löst eller för tight, så kan det få även de snyggaste plaggen att se tråkiga ut. Och det är inte så roligt för er personal att gå runt i felsittande kläder var eviga arbetsdag, 8 timmar per dygn dag in och dag ut. Tänk er själva att alltid känna att man går runt som en stoppad korv eller med ett lapptäcke virrat runt sig? Då blir det svårt att representera sitt företag med stolthet.

profilkläder

När ni väl fått ordning på ovan så är det bara att beställa! De två viktigaste delarna är alltid att man får varor som håller en röd tråd till den profil man som företag vill hålla samt att de anställda har kläder som faktiskt är anpassade efter dem och inte tvärt om. Se till att företaget ni tar kontakt med för att ordna er profilprodukter svarar klart och tydligt på era frågor och alltid skickar över en offert med priser, bildskisser på slutresultatet och att det inte är några oklarheter kring er förfrågan innan ni kör igång med produktionen!