Att dela ut profilprodukter är ganska lätt. Beställ dina pennor och dela sedan ut dem på nästa mässa eller konferens. Det finns emellertid de företag som tagit detta några steg längre och verkligen tänkt till i marknadsföringen av produkter. Varje företag skapade en minnesvärd produkt kopplad till sitt varumärke. Varsågoda, nedan kommer några av världens mest kreativa profilprodukter.

De som tagit ett steg längre i kreativitet

1. Joga och sugrör

Jogastudion Y+ i Shanghai printade en person på den böjda delen av ett sugrör. Varje gång sugröret böjdes såg det ut som att den printade personen ställde sig i en jogaposition. Sugrören gavs till kunder på lokala barer som sålde färskpressad juice.

2. Fläckbortagning som ketchupfläck

Det brasilianska företaget Vantage delade ut ett prov på sin fläckborttagare förpackade i små påsar med formen av en ketchupfläck och med texten: “Fläckar, svåra att undvika lätta att ta bort” Dessa delades ut på restauranger i Sao Paolo.

3. Handdukar i form av kistor för att uppmärksamma hudcancer

Friends of Cancer Patients delade ut handdukar till människor som låg och solade på stranden i Dubai. Handdukarna var svarta med formen av en kista samt texten: “För mycket solande leder till hudcancer som döda 20 personer varje dag. Använd solskydd”

4. Fejkade kackerlackor

Drin Insect Elimination printade ut flygblad i form av en kackerlacka i naturlig storlek. Dessa sköt de in under dörrarna hos människor. På flygbladets baksida stod: “Se hur lätt det är att ta sig in i ditt hus”

5. USB-minne för att uppmärksamma Alzheimers

Organisationen Alzheimers Nya Zeland delade ut USB-minnen i form av ett suddgummi med meddelandet: “Alzheimers suddar ut dina minnen. Spara dem” Just denna kampanj var så populär att den vann ett pris på Cannes International Advertising Festival 2010.

6. Iams hundfoder för starkare hundar

Företaget Iams delade ut svarta frisbees i formen av en vikt från gymmet. Varje vikt hade texten “Starka hundar” samt Iams logga för att få kunder att komma ihåg att hundarna blir starkare av Iams hundfoder och för att nästan alla hundar älskar frisbees.